Jim Ernst

3 oktober t/m 28 oktober.

Voormalig architectuurfotograaf Jim Ernst (64) exposeert in de maand oktober in Fotogalerie Lichtzone foto's die gemaakt zijn in het Groninger landschap. De panorama-foto's zijn op museaal formaat geprint. De zorgvuldigheid, waarmee hij vele bouwwerken fotografeerde, is terug te zien in de foto’s op deze expositie

 

Jim geniet ervan om in vrijheid en rust op de fiets er op uit te gaan, daarbij uitkijkend naar een bijzonder spel van lijnen om dat vervolgens op het 'juiste' moment en vanaf een eigenzinnig standpunt te fotograferen. Favoriete weersomstandigheden zijn mist en dooi. De provincie Groningen biedt Jim Ernst voldoende om buiten haar grenzen de camera thuis te laten.

 

In de etalage staat een foto van geploegde klei, waar het stro als het ware vanaf geplukt kan worden en een sfeervolle zwartwit-foto van een in mist gehuld landschap. De helft van de door Jim Ernst op de expositie getoonde foto's heeft ‘Riet’ als onderwerp, maar er zijn ook foto’s te zien van hoogspanningsmasten en van de luchtwachttoren te Warfhuizen. Achterin de galerie is op een beeldscherm nog meer fotowerk van Jim Ernst te zien.

 

 

 

 

Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in't Jatstraat 36 9712EK Groningen. Tel. 050 589 0207. Openingstijden wo t/m zo van 12.00-17.00.