Kees Faber en Pim Benus

“Genius Loci”

5 april t/m 28 april

TOnder de titel “Genius Loci”  toont Galerie Lichtzone het werk van Pim Benus en Kees Faber, twee fotografen die elkaar leerden kennen en waarderen via de galerie. Beiden fotograferen ze in de natuurlijke omgeving en zijn daarbij op zoek naar de essentie van de plek en van het beeld dat zich op dat moment aan hen voordoet.

 

Pim Benus zwerft door bossen, langs kusten, over bergen en raakt geboeid door wat de natuurlijke omgeving te bieden heeft aan details, ruimte en licht. Met zijn camera snijdt hij zijn beelden los van de totale omgeving; het leidt tot geabstraheerde weergaves van de eindeloze landschappen waar hij al dwalend in terecht gekomen is. Zijn uitsnede en het aanwezige licht resulteren in intieme, mysterieuze beelden met een emotionele lading, die getuigen van de gepassioneerde relatie tussen hem en de natuur. Pim exposeerde in Groningen, Diepenheim, Londen, Madrid en Bologna. In deze expositie toont hij enkele beelden uit zijn serie ‘black river’.

 

Kees Faber laat zich wandelend graag verrassen door zijn omgeving. Hij fotografeert ‘gewone’ dingen zodanig, dat een nieuwe betekenis tevoorschijn kan komen. Kees haalt zijn inspiratie uit de natuur, met name het waddengebied, maar de sporen van de mens zijn nooit ver weg. Zijn fotografie gaat over rust, stilte, de dingen die voor zichzelf spreken. De foto’s laten ruimte voor de kijker. Hij is onderweg om de schoonheid van momenten en plekken te vinden en vast te leggen. Schoonheid die direct zichtbaar is, of zich pas na twee keer kijken toont. Kees exposeerde eerder in Groningen en Leeuwarden.

 

 

De opening van de expositie is op zondag 7 april om 15.00 in de galerie.

Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in't Jatstraat 36 9712EK Groningen. Tel. 050 589 0207. Openingstijden wo t/m zo van 12.00-17.00.