The secret of the Dutch

Marion Kraus

27 september t/m  29 oktober

Wie de foto's van Marion bekijkt wordt in eerste instantie op het verkeerde been gezet, het lijken wel schilderijen.  En dat is niet zo vreemd want van huis uit is zij beeldend kunstenaar en heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie Minerva in Groningen.

De fotografie heeft haar altijd getrokken en is haar met de paplepel ingegeven. Haar vader was een uitstekend amateur fotograaf die zelf zijn foto's ontwikkelde en afdrukte in de doka.  De digitale fotografie biedt veel mogelijkheden en juist die technische kant spreekt haar erg aan.

Een andere grote liefde van Marion is geschiedenis en voor haar stillevens is de 17 eeuw een grote inspiratie. Het is vooral het gevoel voor symboliek en stofuitdrukking die haar aantrekt. Met haar foto's wil ze door middel van moderne techniek die sfeer weer geven .Met een schildersoog worden de composities samengesteld en waar nodig achtergrond en voorwerpen beschilderd. Foto's worden daardoor schilderachtig, geheimzinnig en krijgen een mystieke diepte.

 

 

 

Opening zondag 1 oktober door

drs. Anne Knipping Kunsthistorica.

Fotogalerie Lichtzone, Oude Kijk in't Jatstraat 36 9712EK Groningen. Tel. 050 589 0207. Openingstijden wo t/m zo van 12.00-17.00.