Marion Verwey vindt haar weg in reportages, portretten en autonoom werk. Die visualisatie moet op een zo hoog mogelijk niveau. Dat is de opgave, haar opdracht en haar kwelling: het moét!
De fascinatie voor de fotografie ontstaat door een van haar vriendjes.
‘Die had een hele dure spiegelreflexcamera. Of ik er ook eens mee mocht fotograferen. O, zei hij, ik weet niet of jij dat wel kan. Ik luisterde aandachtig naar zijn uitleg en kreeg uiteindelijk de camera in handen. En gaf hem nooit meer terug.’
Voor NonFictionPhoto maakte zij de serie Tiny Houses over de diversiteit daarvan. De serie was te zien tijdens de World Press Photo Exhibition 2018 in de Synagoge in Groningen.
De ensceneringen van Verwey zijn vervreemdend tot bijna surrealistisch.
De kijker wordt uitgenodigd om de twist, het haakje te ontdekken.
Haar portretten zijn dicht op de huid en strak in het frame geplaatst.
In de vormgeving is vaak een knipoog te ontdekken.
Het zal geen verbazing wekken dat Marion Verwey grote bewondering heeft voor Erwin Olaf, en de surrealistische verstilling van Carel Willink en Salvador Dali.
Het schilderachtige effect in haar portretten doet denken aan schilders uit de Gouden Eeuw. Kortom: indringende en vervreemdende portretten, verstilde situaties.
www.marionverwey.nl
info@marionverwey.nl
VERLENGD TOT 11 APRIL!! Deze expositie loopt iig door tot 28 maart, mede afhankelijk van ontwikkelingen rondom lockdown kan het…
In Fotogalerie Lichtzone ligt onze unieke en gratis krant om meegenomen te worden. In de krant staat uitgebreide informatie over onze fotografen, onze vrijwilligers, onze Fotobespreek-groepen en een aantal fotoclubs uit Groningen.